• Mehmetçik artık dev helikopterlerle taşınacak

  • Hangi içeceği ne zaman içmeli?

  • Kasımpaşa 2-0 Fenerbahçe

8 Haziran 2012 Cuma

Oğlunun arkadaşından hamile kaldı!


Oğlunun 15 yaşındaki arkadaşından hamile kalan kadınkendinden utandığını söyledi.

Güncelleme:07 Haziran 2012 11:40
Adana'da oğlunun arkadaşı 15 yaşındaki M.O. ile zorla cinsel ilişkiye girip hamile kaldığı, kürtajla bebeği aldırdığı ve dini nikah kıydırmaya çalıştığı ortaya çıkan 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Ü.B., pişman olduğunu, kendinden utandığını söyledi. 
'Çocuğun basit cinsel istismarı' suçlamasıyla Ü.B.'nin 8 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mahkeme, O.M.'nin 15 yaşını bitirdiğinin anlaşılması üzerine suçu 'reşit olmayanla cinsel ilişki' diye değiştirip, şikayetten de vazgeçilince, davayı düşürdü.

1997'de eşinden boşanan Ü.B. iki oğlu ile birlikte merkez Seyhan İlçesi Toros Mahallesi'ndeki evlerinde yaşarken, küçük oğlu M.İ'nin samimi arkadaşı M.O. da zaman zaman evlerinde kalmaya başladı.
İddiaya göre, Ü.B., geçen kasım ayında oğlu M.İ. uyuduktan sonra kendi evlerinde kalan M.O.'ya bilgisayarın başından kalkıp uyumasını söyledi. Ü.B. daha sonra M.O.'nun peşinden yanına gidip zorla cinsel ilişkiye girdi. M.O. ile 3 ay içinde 3 kez cinsel ilişkiye giren Ü.B., hamile olduğunu öğrenince birlikte hastaneye giderek, bebeğin ölü olduğu iddiasıyla kürtaj yaptırdı. Ü.B., M.O. ile birlikte yaşamak için dini nikah kıydırmaya karar verdi. Ehliyeti olmamasına rağmen babasının otomobilini alan M.O., birlikte gittikleri İmamoğlu İlçesi'nde dini nikah yaptırmak için imam aradı. Gün boyunca çocuklarının eve gelmemesi üzerine M.O.'nun ailesi, çocuklarının bulunması için polise başvurdu. Polisin yaptığı araştırma sonunda M.O.'nun Ü.B. ile birlikte bulunması üzerine olay ortaya çıktı.
Ü.B. hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 
5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Ü.B., "Benimle evlenmek istediği için bir kez cinsel ilişkiye girdim. Hamile kaldım. Ancak kan uyuşmazlığı nedeniyle çocuğu aldırdım" dedi. Ü.B., çıktığı karar duruşmasında ise, "Ben onun yaşının küçük olduğunu çocuk şubesinde öğrendim. Ben de kendimden utanıyorum. Pişmanım" diye kendini savundu.
Geçen duruşmada psikolog gözetiminde ifade veren M.O. ise, "O gün arkadaşım M. bira almıştı. Bira içiyorduk. Arkadaşım uyuduktan sonra annesi Ü.B. yanıma geldi. 'Yat artık' dedi. Yatağa uzanınca o da yanıma geldi. Benimle ilişkiye girdi. Herhangi bir tehdit olmadı" diye konuştu. M.O. son duruşmada ailelerin konuşup anlaştığını ve sanık kadından şikayetçi olmadığını söyledi.
Mahkeme heyeti, mağdur çocuğun doğduğu hastanenin kayıtlarına göre, olay tarihinde 15 yaşını bitirdiğinin anlaşılması üzerine suçu 'reşit olmayanla cinsel ilişki' diye değiştirip, şikayetten vazgeçilmesini dikkate alarak davanın düşürülmesine karar verdi.
YASA NE DİYOR?
Reşit olmayanla cinsel ilişki: TCK Madde 104/1 Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
DHA

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...