• Mehmetçik artık dev helikopterlerle taşınacak

  • Hangi içeceği ne zaman içmeli?

  • Kasımpaşa 2-0 Fenerbahçe

22 Kasım 2012 Perşembe

Fabrikada facia: 5 ölü


Fabrikada facia: 5 ölü

Fabrikada facia: 5 ölü

Eti Bakır Samsun İşletmesi'nde amonyak tankının kapağı işçilerinin üzerine çöktü.

Güncelleme:22 Kasım 2012 15:04
Eti Bakır Samsun İşletmesi'nde 300 ton ağırlığındaki amonyak tankının kapağının çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 1'i ağır 11 kişi de yaralandı.

Göçükte işçiler olduğu ifade ediliyor. Göçük altındaki diğer kişilere ulaşmak için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerine çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekibi sevk edildi. Olayın duyulmasının ardından göçük altında kalan işçilerin yakınları olay yerine akın etti. İşletmenin özel olduğunu belirten güvenlik görevlileri basın mensuplarını içeri almazken çekim yapanları da engellemeye çalıştı.Tekkeköy ilçesi Sanayi Mahallesi Selyeri mevkisinde Eti Bakır'a ait işletmede, amonyak tankının kapağında yapım çalışması devam ederken çökme meydana geldi. Çok sayıda işçi, çöken kapak altında kaldı. 
Samsun Vali Vekili Hasan Özhan, kazada 5 kişinin hayatını kaybettiğini, enkaz altında kalan 11 işçinin de yaralandığını söyledi. Yaralılar, kentteki hastanelere taşınıyor.
Özhan, şunları kaydetti:
“Yaklaşık 300 ton ağırlığındaki kapağın monte edilirken düşmesi sonucu 5 kişi öldü, 1'i ağır 11 yaralımız var. Kapak altında 4 ya da 5 işçi olduğu tahmin ediliyor. Kapağı kaldırma çalışmaları sürüyor.”
Bu arada, olay yerine hava ambulansı ile eğitimli arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye de olay yerinde arama kurtarma çalışması yapıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...