• Mehmetçik artık dev helikopterlerle taşınacak

  • Hangi içeceği ne zaman içmeli?

  • Kasımpaşa 2-0 Fenerbahçe

31 Ocak 2013 Perşembe

130 milyon dolara arama gemisi


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2 ve 3 boyutlu arama yapabilecek sismik gemi alındığını bildirdi.


Yıldız, denizlerdeki petrol ve doğalgaz aramalarıyla ilgili yapılan çalışmalarda bugün itibariyle önemli bir noktaya ulaşıldığını ve sismik  aramalarla alakalı 6-7 aydan beri yürüttükleri çalışmalarda son aşamaya vardıklarını ifade etti.
 
2 ve 3 boyutlu sismik aramalarla alakalıuluslararası arenada başarısını  kanıtlamış bir sismik gemi satın aldıklarını açıklayan Yıldız, “130 milyon dolar  civarında bir ödeme yaptık. Bugün de Çanakkale Boğazı'ndan inşallah geçişini  yapacak ve İstanbul'a doğru da yol alacak” dedi.
 
Yıldız, geminin öncelikle Karadeniz'de daha sonra da Akdeniz'deki sismik  aramalar yapacağını kaydederek, şunları söyledi:
 
"3 boyutlu yaptığı için de daha hızlı mesafe alacağımızı düşünüyorum. Sayın Başbakanımıza arz ettiğimde isminin Barbaros Hayrettin Paşa konmasını da  onayladılar, uygun gördüler. Bu bizim özellikle karadaki yaptığımız çalışmalara  ek olarak denizdeki yaptığımız çalışmaları ve uluslararasıanlaşmalara zemin  oluşturacak yapıyı çok güçlendirecek, hızlandıracak. Bunu hep beraber inşallah  görmüş olacağız. Bu manada ben ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni  ediyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...